De week van in beeld

Een week lang hebben we ons gewaand in de wereld van Cyber Security. Vanaf nu veranderen we onze wachtwoorden tijdig, checken we collega’s en bezoekers op hun badge, zijn we ons bewust van valse e-mails en weten we vervolgens wat ermee te doen. We hebben heerlijke gehacktballen gegeten en zijn in beweging gekomen in de Escape Room. Kortom, het was een inspirerende en boeiende week.

Namens de organisatie,

iedereen bedankt voor zijn of haar bijdrage!


Gefeliciteerd!

Jullie zijn winnaar van de Escape Room en masteren de virtuele wereld van Cyber Security. Namens al je collega’s bedankt voor jullie alertheid en inzet.


Team Fisherman’s Friends, van links naar rechts: Elmar Visser, Nelson Spoelstra, Robin Bul, Liza Woets, Geert van der Wulp en Lance Chong


“It Wasn’t Me”

Een knipoog naar het wel en wee betreft de beveiliging van accounts en je identiteit.


MN is partner van Alert Online. Check hier de infographic van het Cybersecurity bewustzijnsonderzoek 2018


De vlog van live opnames in de Escape Room.

Daar waar samenwerken en online skills getest worden. Daar waar jouw oplettendheid op de onderzoekslocatie van LAB 02H van doorslaggevende factor kan zijn. Om een ramp op landelijk niveau te voorkomen zelfs! Bekijk de vlog van live opnames in de Alert Online Escape Room.


Hoe ga je veilig om
met wachtwoorden?

Voor welke internetdienst of applicatie heb je tegenwoordig geen wachtwoord meer nodig? Veel wachtwoorden onthouden kan een hele opgave zijn. Toch is het erg belangrijk om zorgvuldig met wachtwoorden om te gaan. Voor je ’t weet gebruikt iemand jouw identiteit, bekijkt jouw mails of kan bij jouw bankgegevens.


Boekentip

Het is oorlog maar niemand die het ziet

door Huib Modderkolk

Wij zijn goed
wakker geschud!

Een platgelegde Rotterdamse haven. Nederlandse spionnen die digitaal toeslaan in Moskou. Artsen die ineens niet meer bij medische dossiers kunnen. Cyberspace biedt talloze voordelen: we werken sneller en zijn altijd en overal bereikbaar. Maar er zijn ook nieuwe gevaren.


Maand van Cyber Security in Europa

MN’s Week van Cyber Security valt – niet geheel toevallig – in de European Cyber Security Month. Iedere jaar in oktober organiseert de EU deze campagne om burgers en organisaties bewust te maken van informatiebeveiliging, voor zowel persoonlijke als financiële en professionele gegevens.


5 checks

om geen vissenvoer te worden

Phishing is een manier om bijvoorbeeld wachtwoorden los te peuteren. De gevolgen kunnen ernstig zijn. Phishing wordt steeds gehaaider. Phishing mails zijn moeilijk te herkennen. De belangrijkste regel: eerst checken, dan klikken! Doe deze 5 checks om te voorkomen dat je vissenvoer wordt.Waarom de Week van
Cyber Security?

Oké, ik geef het toe. Ik vind wachtwoordenmanagement lastig. En updates van de pc komen vaak als ik net wil afsluiten. Maar ik zie ook de enorme risico’s van een onveilige digitale omgeving voor MN. En de omgang met data, helder zijn over privacy is ook gewoon onderdeel van een duurzame bedrijfsvoering.


Daarom vind ik deze Week van Cyber Security een heel goed idee van ons Security-team. Ik wil je op het hart drukken om wijs om te gaan met Cyber Security. Spreek elkaar ook aan en help. Deze week krijg je daarvoor allemaal handige tips. Het is trouwens niet alleen maar lastig: er is ook ruimte voor fun. Zo is er een Escape Room en de challenge om het management team IV hierbij te verslaan. Geweldig om je krachten als team te meten en je bewust te worden van risico’s online. Veel plezier deze week en keep it safe!


Norbert Hoogers, directievoorzitter


Bekijk de trailer


Wie zijn de Security Officers bij MN?


Onze Dubbele Agenda

Een week lang brengen we jou nieuws en wetenswaardigheden om je indrukken te geven van het geheime circuit van de afdeling Security. Wat betekent dat? Nou, van uit ons goed beveiligde HQ’s gaan we onder meer aan de slag met ...


5 redenen om deze Week van Cyber Security éxtra te volgen


De week van… jou?

‘De week van…’ is een concept van Interne Communicatie. Werk jij met je team aan een project dat van belang is voor heel MN en spreekt dit concept je aan, neem dan contact op met het IC-team.