Sfeerimpressie Actiedag Pensioen

Op 29 mei komt heel Nederland in actie voor een goed pensioen. De actiedag is een combinatie van acties in heel veel sectoren en bedrijven in het hele land. Wij waren erbij in Den Haag, locatie Koekamp. Een kleine sfeerimpressie.


Pensioenopvattingen in de nieuwe senaat

We krijgen een nieuwe Eerste Kamer. Eerdere verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart vormen al de opmars naar een nieuwe zetelverdeling in de senaat. En dat schetst een helder beeld: er zijn sleutelposities weggelegd voor Forum voor Democratie, GroenLinks en PvdA. Wat willen deze partijen?


Tim van de Zandt, Viktorija Veljanoska en Pieter Vlierhuis van Public Affairs schoven een middag aan bij Jos Brocken, de strijdlustige werknemersvoorzitter van pensioenfonds PMT. We vroegen Jos om zijn opinie als vakbondsman te geven. Er volgde een openhartig gesprek over de kern van de pensioenonrust en de noodzaak van een stabiel akkoord. ‘Je brengt het in leuzen, maar er zit wel een verhaal achter.’


Roos Vermeij (PME):

‘Wij zijn er voor de maakindustrie en voor de technologische ontwikkeling’

Het ziet ernaar uit dat de coalitie na vandaag geen meerderheid meer heeft in de Eerste Kamer. Hoe heeft dat effect op PME en MN? Wat betekent dat voor een mogelijk pensioenakkoord? Om erachter te komen gaan we in gesprek met Roos Vermeij, oud PvdA-Kamerlid en bestuurder van PME.


Kamerlid Steven van Weyenberg bracht maandag 20 mei een werkbezoek aan MN. Van Weyenberg is woordvoerder pensioenen in de Tweede Kamer voor D66. We grepen de gelegenheid met beide handen aan en dompelden het Kamerlid volledig onder in de actualiteit van MN en haar fondsen.


In verschillende Europese lidstaten zijn sociaal conservatieve of nationaal populistische partijen flink gegroeid. Kiezers voelen zich aangesproken door wat politici van deze partijen beloven. Minder immigratie, het aanpakken van werkeloosheid, armoede en criminaliteit zijn belangrijke thema’s. Weten deze partijen het succes dat zij in de lidstaten hebben ook om te zetten in een forse winst bij de verkiezingen? En zo ja, hoe groot worden ze dan?


Lubach over de Eerste kamer (video)

Onze 75 leden van de Eerste Kamer zijn samen goed voor 439 nevenfuncties. Hoe integer zijn die senatoren dan, vraagt cabaretier en televisiepresentator Arjan Lubach zich af: ‘Best wel gek dat onze wetten worden gecontroleerd door de grootste lobby- en belangensnelkookpan van Nederland.'


We gaan een bruisend weekje in. Turbulente dagen die door de afdelingen Public Affairs en Interne Communicatie zijn omgedoopt tot ‘Week van de Politiek’. Samen gaan wij de buitenwereld naar binnen halen. Hier alvast 5 steengoede redenen voor jou om met ons de actualiteit te volgen.


Nee, jouw politieke voorkeur gaat ons niets aan. Maar we zijn wel benieuwd of MN'ers naar de stembus gaan. Laat het weten via deze anonieme poll!


Wat komt er de komende 7 dagen allemaal op je af? In elk geval een dagelijks verse feed van nieuws, achtergronden en indrukken. Toegespitst op jou in de vorm van interviews, video’s en verrassings-items.Waarom de week van de politiek

Van 23 tot en met 29 mei staat er veel te gebeuren dat mogelijk gevolgen heeft voor MN. Zaken die nauwlettend in de gaten worden gehouden door onze collega’s bij Public Affairs. De komende week nemen ze ons mee in hun werkzaamheden en in het belang van de gebeurtenissen in de komende periode.


Wat doet de afdeling Public Affairs van MN nu eigenlijk en voor wie?


‘Bordesfoto’

Wie is wie bij Public Affairs?


5 redenen…

… om deze politieke week éxtra te volgen


De week van… jou?

De week van…’ is een concept van Interne Communicatie. Werk jij met je team aan een project dat van belang is voor heel MN en spreekt dit concept je aan, neem dan contact op met het IC-team.