De hele MN organisatie en haar klanten zijn afhankelijk van een optimale informatievoorziening. Of het nu gaat om de communicatie met relaties via de telefoon of de portalen of de financiële processen voor VB en PV, we vertrouwen op een goede werking en optimale beschikbaarheid hiervan.


Kan je nog de 112 storing herinneren in juni 2019? Wij vinden het vanzelfsprekend dat alle systemen die het alarmnummer in de lucht houdt goed worden onderhouden en doet wat het moet doen in het ongelukkige geval dat je dit nummer moet draaien. Heel Nederlands stond dan ook raar te kijken toen dit essentiële nummer niet meer te bereiken was.


Onze opdrachtgevers en gepensioneerden hebben het zelfde vanzelfsprekende gevoel over de diensten die MN biedt. Het is geen vraag maar een gegeven dat je uitkering elke maand op de rekening wordt bijgeschreven. Een robuuste informatievoorziening is dus onmisbaar.


Om de IT dienstverlening robuust te houden en met de ontwikkelingen mee te gaan maakt MN vooral gebruik van uitbesteding. We voorkomen of in ieder geval verkleinen hiermee risico’s voor continuïteit en beveiliging en kunnen een 24x7 dienstverlening garanderen.

‘Basis van (deels) uitbestede informatievoorziening is op orde en toekomstvast’


Durf ruimte te reserveren voor (technisch) onderhoud!

Daarnaast gaan ontwikkelingen binnen IT wereldwijd hard en de informatievoorziening van MN wordt hier continue op aangepast. Deze voorwaartse vlucht van ontwikkeling is belangrijk maar kan niet functioneren als de bestaande infrastructuur of systemen wankelen. Als je bijvoorbeeld een huis hebt is een nieuwe aanbouw een leuke investering. Echter als de basis van je huis niet goed is onderhouden dan is die aanbouw ook veel minder waard. Ook laat je een oude verrotte schuur niet in je tuin staan. Dit doen we ook niet bij MN. Daarom is het belangrijk dat we oude niet meer in gebruik zijnde systemen en data die geen waarde meer heeft, opgeruimd worden. Opgeruimd staat netjes, bespaart geld en verkleint de kans dat data een eigen leven gaat leiden.


Zo is IV samen met haar businesspartners verantwoordelijk voor de instandhouding van een goede, veilige en betrouwbare informatievoorziening die met de nieuwe ontwikkelen meegaat en dus toekomst vast is!


Dus: Durf ruimte te reserveren voor (technisch) onderhoud!


Mocht je willen weten wat alle ‘spelregels’ zijn van het principe ‘Basis van (deels ) uitbestede informatievoorziening is op orde’ check dan het:

Als je daarna nog vragen hebt hierover dan kan je bellen of mailen met de architecten van de MN IV bij de afdeling AKV.