Kopen vóór maken


Kerst staat voor de deur. Dit betekent dat we massaal op de supermarkten afgaan om allerlei lekkere producten te halen voor de kerstdiners. We kennen allemaal wel de files door de supermarkt en bij de kassa of het moment dat je voor een leeg koelvak staat waar de slagroom hoort te staan.
Nu zijn er een aantal organisaties die een oplossing hebben bedacht voor deze bottleneck; de kerst-maaltijdboxen. Ideaal toch? Je hoeft niet meer naar de overdrukke supermarkten, geen kans op lege schappen en er wordt stap-voor-stap uitgelegd hoe je het menu kan bereiden.
Waarschijnlijk is het niet exact het menu wat je zelf zou samen stellen, maar voor velen weegt het gemak en de efficiëntie op tegen de verminderde keuzemogelijkheid.

Dit is precies wat we bij MN bedoelen met kopen vóór maken. Op het moment dat er een nieuw pakket gekozen moet worden geeft MN voorkeur aan standaard pakketten. Het kan hierdoor zijn dat je net als met het kerstmenu daardoor niet precíes krijgt wat je zelf zou maken, maar het biedt wel een oplossing die doet wat het moet doen met het bijkomend voordeel van gemak en efficiëntie. Zo zal de leverancier voor periodieke updates zorgen, waardoor er continue verbeterde functionaliteit wordt uitgerold en security issues worden opgelost.


Heb je ook wel eens het moment gehad bij het bereiden van het kerstdiner dat je er achter komt dat je net dat ene ingrediënt vergeten bent? Dat je op het laatste moment een oplossing moet verzinnen om het gerecht zonder dit ingrediënt te bereiden?
Bij zelfbouw bestaat het zelfde risico; noodzakelijke functionaliteiten worden over het hoofd gezien. Deze moeten dan vaak op een laat moment nog worden toegevoegd. Dit risico wordt ook vermeden door het gebruik van standaard pakketten. Daarbij hoeft MN bij standaard pakketen er zelf niet voor te zorgen dat de kennis van de gebouwde oplossing behouden blijft en is een standaard pakket vaak sneller geïmplementeerd.
Gebruik daarom standaard pakketten bove
n hergebruik/nieuwbouw van maatwerk.

Succes met kokkerrellen, het halen van alle kerstboodschappen en met name hele fijne feestdagen ge
wenst!