Focus op security door conformering aan ISO27001/2


Durf een norm toe te passen en na te leven om reactief gedrag te voorkomen.

Een nieuw jaar, nieuwe kansen en natuurlijk de tijd voor nieuwe goede voornemens.


We kennen allemaal wel standaard goede voornemens zoals afvallen, stoppen met roken, meer sporten, etc. Een goede voornemen welke je de laatste tijd telkens vaker hoort is duurzamer leven. Door bijvoorbeeld meer lokale producten te kopen of vaker vegetarisch te eten. Al met al worden we steeds bewuster van de producten die we bij het winkelen in ons mandje leggen.


Tijdens het shoppen zie je ook steeds meer keurmerken, om ons te helpen om deze bewuste keuzes te maken. Het doel achter de labels als Beter Leven, FairTrade etc. spreken veel mensen aan, omdat het de eerlijkheid en transparantie verhoogd voor alle betrokken partijen. Het is toch fantastisch als bijvoorbeeld boeren de beloning krijgen die ze verdienen, kunnen investeren in duurzame landbouwmethodes én de kwaliteit van hun producten kunnen vergroten. Natuurlijk stellen de labels ook eisen om te voorkomen dat de labels misbruikt worden, om winst te maken ten koste van bijvoorbeeld natuur, medewerkers etc. Vandaar dat deze met regelmaat moeten worden gecontroleerd. Tegelijkertijd hebben wij als consument hier ook baat bij. De producten worden duurzaam en van een hoge kwaliteit geproduceerd, tegen een concurrerende prijs .


Het maken van bewuste keuzes en aantoonbaar voldoen aan kwaliteitseisen is ook voor MN belangrijk. MN heeft gekozen om de informatiebeveiliging te baseren op de ISO 27001 norm. Deze standaard gaat ons helpen om de informatiebeveiliging adequaat en transparant te maken. Dit helpt ons om op een kosten efficiënte, duurzame en aantoonbare manier, goed huisvader te zijn van de gegevens van onze medewerkers, onze opdrachtgevers en hun klanten.