Aansturing door de directie van de informatiebeveiliging


Verheug jij je ook al op die heerlijke zonvakantie? De dag waarop jij en je gezin of, met een groep vrienden op weg gaat naar de luchthaven om eens lekker te genieten van een zon-, zee- en strandvakantie. Deze koude maanden zijn de drukste maanden voor reisorganisaties, omdat veel mensen nu naar de zomervakantie gaan toeleven. Dit artikel hebben we toegespitst op deze zonvakantie-drang.

Genieten van vrijheid, respect en het kunnen maken van eigen keuzes, dat willen we natuurlijk allemaal. Tóch willen we ook kunnen bouwen op voorspelbaarheid en veiligheid. Zonder er bij stil te staan, zijn er een hoop regels opgesteld en worden deze gehandhaafd om te zorgen dat je zomervakantie ook een veilige en voorspelbare reis wordt.

Dit begint al bij het vertrek vanaf je huis. Jij vertrouwt erop dat het vliegtuig op het geplande tijdstip vertrekt. Om dit voor elkaar te krijgen moet er veel gebeuren. Er is namelijk veel handhaving van wet- en regelgeving op een luchthaven. De directie van bijvoorbeeld Schiphol, maar ook de verschillende luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van de luchthaven, hebben allerlei regels om zich aan te houden. Van internationale afspraken tot (Europese en lokale) wetgevingen, van inchecken tot het verlaten van de luchthaven van je bestemming. Alle regels dragen bij aan de veiligheid voor jou als reiziger, maar ook voor het grond- en vliegend personeel. Denk aan fysieke beveiliging en het hebben van getrainde en integere personeelsleden zoals de piloten. Daardoor dragen ze juist ook bij aan de veiligheid tijdens incidenten. Er zijn vele risico’s onderkend en hiervoor zijn draaiboeken gemaakt om de impact van een incident zo klein mogelijk te maken. Dit alles om jouw zonvakantie zo voorspelbaar en veilig mogelijk te houden en zodat dat je minimale last hebt van alle maatregelen.

Binnen de financiële sector is een vergelijkbare situatie aan de gang. Wij als MN bedienen de pensioenfondsen. Welke op hun beurt de werkende mensen op hun pensioengerechtigde leeftijd kunnen voorzien van een pensioen. Ook hier zit allerlei wet- en regelgeving aan verbonden om te zorgen dat de gegevens en de financiën veilig blijven. Zodat de deelnemers op het moment dat de pensioen daar is, ook echt kunnen gaan genieten net zoals jij van de zomer van je vakantie kan genieten.