Organiseren van informatiebeveiliging


Het is al weer bijna zo ver: Heerlijk wintersporten!


‘s Morgens vanuit het hotel de skispullen uit het verwarmde depot halen en richting de ski-lift. Op naar de goed geprepareerde pistes, lekkere lange afdalingen maken, snelle bochtjes draaien, genieten van de zon en genieten van een lunch in één van de gezellige chalets.

Na een dagje skiën lekker genieten van een warme douche, om daarna een lekker restaurant opzoeken en af te sluiten met nog een afzakkertje.

Het genieten op de latten kan alleen maar als iedereen zijn of haar beste beentje voorzet en zicht houdt aan de 10 geboden op de pistes. (ja, ze bestaan echt). Zodat je niet omver geskied wordt en dat er geen mensen zomaar de piste oversteken of plotseling stoppen met alle gevolgen van dien. Als het dan toch misgaat dat bevoegden verplicht zijn hulp te verlenen bij een ongevallen (en dit ook ten alle tijden te kunnen legitimeren!). In het hotel verwacht je ook dat je kan relaxen en dat de kamer schoon is. Dat je geen kapot toilet of douche aantreft en dat je na een dag intensief skiën ook tot rust kan komen zonder wakker te liggen van luidruchtige buren. Als je geen eigen uitrusting hebt en dit terplekke gaat huren, verwacht je goede ski’s die geslepen en gewaxt zijn, bindingen goed afgesteld etc.

Het klinkt allemaal zo van zelfsprekend en het gaat, zolang je je gedraagt, zeker niet ten koste van het plezier… sterker nog. Het omgekeerde is waar!

Ondanks de vanzelfsprekendheid staan de 10 geboden gepubliceerd op meerdere sites als je informatie zoekt over het skiën. Ook ga je akkoord met de voorwaarden van een hotel of huurovereenkomst en wordt je ook gehouden aan de afspraken.

Defecten meld je Je gaat voorzichtig om met eigen en andermans spullen.

Binnen MN hebben we ook regels. Deels opgelegd vanuit wet- en regelgeving, deels omdat we als financiële instelling werken met een hoop persoonsgegevens en het over een heleboel (maatschappelijk) geld van andere mensen gaat. Om dit net zo vanzelfsprekend en soepel te laten verlopen als het wintersporten is het belangrijk dat de geboden van MN net zo duidelijk zijn als die van de piste.