Waarom je ondernemingsraadslid wordt

De OR van MN vertegenwoordigt het personeel in ons bedrijf. Als ondernemingsraadslid kom je op voor de belangen van al jouw collega’s, dus ook voor je eigen belangen. Je hebt invloed op besluiten die de directie neemt en zorgt ervoor dat het welzijn van de werknemers daarin wordt meegewogen. Zo draag je bij aan goed en duurzaam werkgeverschap.


De directie van MN hecht waarde aan een krachtige OR die het werknemersperspectief zinvol kan vertegenwoordigen. Nieuwe OR-leden worden daarom getraind en begeleid in hun spannende nieuwe rol. De twee ervaren ambtelijk secretarissen bereiden bijeenkomsten voor en zijn het geweten van de OR. Zo kunnen de leden zich concentreren op de inhoud.


Als ondernemingsraadslid ben je met meer bezig dan het algemeen belang van het personeel. Je groeit er ook als persoon door. Je werkt samen met collega’s van andere teams die je anders nooit ontmoet zou hebben. Zo breid je je interne netwerk uit.


Je ontwikkelt kwaliteiten zoals argumenteren, tot de kern van een kwestie komen, belangen afwegen, onderhandelen en denken op beleidsniveau. je bent als eerste op de hoogte van relevante ontwikkelingen die de toekomst van MN bepalen en krijgt meer inzicht in het perspectief en de drijfveren van de directie.


Ben jij eraan toe om die extra dimensie toe te voegen aan je werk? Meld je dan aan als kandidaat!