Q1

Het eerste kwartaal van 2019 zat vol hoogtepunten. We lanceerden twee nieuwe websites, vernieuwden onze huisstijl en bereikten met 10.000 volgers op LinkedIn een nieuwe mijlpaal. Daarnaast verzorgden we voor zowel onze opdrachtgevers als MN publicaties in diverse media.

Meer weten? Loop gerust langs op de 10e.

Twee nieuwe websites;
een gezicht

De oude corporate website was toe aan een update. De ideale gelegenheid om direct de vernieuwde huisstijl door te voeren én werkenbijmn.nl, de website voor arbeidsmarktcommunicatie, mee te nemen.

Meer dan 10.000 volgers
op LinkedI
n

De inzet van social media helpt ons om potentiële medewerkers te bereiken op een krappe arbeidsmarkt.

Baas van morgen

Best scorende post op LinkedIn

Nieuwe huisstijl MN

Onze opgefriste huisstijl creëert een professionele en tegelijkertijd robuuste uitstraling die past bij MN als financiële dienstverlener. De vormtaal komt voort uit de metaal- en maritieme industrie. In Q1 zijn de eerste publicaties in de nieuwe stijl opgeleverd, zoals het Megatrendsrapport Vermogensbeheer en diverse nieuwsbrieven. In Q2 rollen we de laatste elementen van de huisstijl uit, waaronder PowerPoint-templates.

Bestuursadvisering

Bij Corporate Communicatie werken we aan de zichtbaarheid van MN in de buitenwereld. Maar minstens zo belangrijk is de ondersteuning en advisering op het gebied van de externe communicatie van PMT, PME en Bpf Koopvaardij.


We werken vrijwel dagelijks met de Bestuursbureaus (m.n. met de woordvoerders van de fondsen) om persvragen in goede banen te leiden, of juist op eigen initiatief publiciteit te zoeken voor specifieke onderwerpen.

Kwartaalberichten

Door de toenemende aandacht voor mogelijke verlagingen van de pensioenen, was er veel (extra) aandacht voor de Kwartaalberichten over Q4 van 2018 van PME en PMT. Met name de vooruitblik op mogelijke verlagingen leidde tot landelijke publiciteit op radio (BNR, Radio 1), televisie (Journaals, Nieuwsuur, EenVandaag) en in alle kranten.


Voor PME schreven we het kwartaalbericht waar dit allemaal mee begon en we ondersteunden beide fondsen vervolgens in de mediastorm.

Dit zijn bijzondere trajecten die een goed netwerk in de media en stevige onderlinge samenwerking van MN met de fondsen vragen.

We schreven er een artikel over op MN Plaza.

MAX Meldpunt! benaderde ons met een vraag over premievrije voortzetting van pensioenopbouw van een PMT-deelnemer; we adviseerden PMT over de verdere aanpak van deze vraag van de MAX-redactie. Casemanager Pieter Verheggen (Beleid Pensioenen) werd vervolgens uitgebreid ‘on camera’ geïnterviewd door de MAX Ombudsman.


De aflevering van MAX Meldpunt! kun je hier terugzien.

MVB

MN is als institutionele belegger toonaangevend op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Beleggen. We hebben de kennis, expertise én schaalgrootte om maatschappelijke impact te maken. Het is dan ook een van de thema’s

waarop MN zich nadrukkelijk positioneert; een gezamenlijke inspanning van

het team MVB en Corporate Communicatie.


In het eerste kwartaal kondigde PLWF de

uitbreiding van de investeerderscoalitie

aan. Corporate Communicatie

coördineerde het binnen-

en buitenlandse persbeleid.

Jaarverslag

Ook een van de prominente visitekaartjes van MN verschijnt in de nieuwe huisstijl: het jaarverslag. Het eerste kwartaal van elk jaar staat voor het team Corporate Communicatie in het teken van verzamelen, controleren, redigeren en opmaken van teksten.

Q1: Media-overzicht

Na een nauwkeurig selectietraject maken we per

1 januari 2019 gebruik van de diensten van Meltwater. Meltwater biedt meer functionaliteit en is bovendien goedkoper dan onze vorige mediamonitoringtool van ANP Media. Met het unieke deelbare mediadashboard van Meltwater krijgen we inzicht in media-aandacht voor MN en haar opdrachtgevers.


Het media-overzicht voor Q1 vind je hier.

(Password: Q1)

In de volgende editie van

Media & meer:


Jaarverslag

Arbeidsmarktcommunicatie

Huisstijl

Kennissessies

Innovatie


& meer