Gerald weg;

waarom ook niet?


Gerald Cartigny

Was: directeur Vermogensbeheer

Verruilt MN voor: Goldman Sachs Asset Management

Maakt zich sterk voor: verduurzaming van de beleggingsportefeuille

We weten natuurlijk heel goed wat we aan Gerald gaan missen, nu hij besloten heeft om te stoppen in zijn huidige rol. Om onze teleurstelling te verbergen, is het misschien goed om samen met Gerald zelf zijn besluit van een andere kant te bekijken. Gerald verlaat zijn werkomgeving; ach, waarom ook niet?

Door Cynthia Mezach

Wat is er allemaal niet zo erg aan jouw besluit om je functie neer te leggen?

Het is mooi dat Martijn Scholten is benoemd. Door de interne benoeming komt er weer aan andere plek vrij. Het is positief als er beweging is. Elke fase van een bedrijf heeft behoefte aan ander leiderschap, een andere stijl.

Wat zullen we aan jou niet zo erg missen?

De rode draad in mijn carrière: ik wil vaak te snel. Dat gaan mensen niet missen. Ik ben van nature een beetje onrustig, wil graag veranderen. Daar worden mensen soms moe van. Ik heb moeten leren om mensen tijd te gunnen.

Waaraan hoef jij niet per se herinnerd te worden in een dankwoord?

Persoonlijk? Aan mijn pak tijdens de kerstborrel. En op zakelijk vlak vond ik het heel naar dat we in 2013 moesten korten, hoewel de rendementen goed waren. Het idee ontstond dat we slecht belegden. Dat raakte mij ook persoonlijk.

Wat kunnen we eigenlijk niet zonder jou?

Iedereen is vervangbaar. Ik wil mijn vertrek echt niet zwaarder maken dan het is. In deze organisatie kun je ook niet spreken over één persoon die de boel trekt. MN heeft een prachtige waardeketen. Dat betekent dat je pas dingen voor elkaar krijgt als iedereen erachter gaat staan en zijn verantwoordelijkheid neemt. Wat dat betreft wordt leiderschap wel eens overschat.


Toen ik ruim 7 jaar geleden bij MN kwam, lag de focus erg op de korte termijn, op de operatie. Ik miste toekomstvisie. Ik heb getracht een stip op de horizon zetten: daar moeten we naartoe. De afgelopen 3 jaar hebben we op dat vlak met het managementteam stappen gezet. Wat daarbij heel prettig is, is het lage verloop van medewerkers. Je kunt dan echt samen vooruit.

Wat jij zeker niet zult missen aan de werkomgeving die je verlaat?

Ik ga heel veel dingen wél missen. De goede koffie, de parkeerplaats, fitness, de douches. En natuurlijk de fijne collega’s. Twee dingen ga ik niet missen. De reistijd, twee uur op een dag, en de te lange vergaderingen met teveel mensen. Ik kreeg het helaas niet voor elkaar om dat af te bouwen. Ik heb wel veel bila’s geschrapt. Ik heb gezegd: als je me wilt spreken, dan regelen we dat. Daar waren mensen niet blij mee. Uiteindelijk heeft het met mijn team goed gewerkt.

Is er nog iets dat je niet kunt laten om te zeggen tegen alle MN’ers?

Mijn wens is dat MN erin slaagt om de doelstellingen op de langere termijn te realiseren, en dat de sector in zijn geheel meer gaat verbinden met elkaar. Het is nu nogal wij-zij. Terwijl we allemaal staan voor een sterke pensioensector. Tot slot hoop ik echt dat MN en haar opdrachtgevers nog verder gaan met de verduurzaming van de beleggingsportefeuille. Zodat onze impact op de wereld en de mensen zichtbaarder wordt. Daar ga ik mij in mijn nieuwe rol bij Goldman Sachs Asset Management ook hard voor maken. Er is nog zoveel te doen. Ik gun MN dat er mensen opstaan die duurzaamheid verder aanjagen.