Is gemis aan fysiek samen zijn een risico?

Martijn Scholten (directeur VB) over risico’s en veiligheid

Een half jaar geleden ging ons land in lockdown.

Ik hoef je niets te vertellen over wat corona heeft betekend. Ik heb veel respect voor alle mensen die zich inzetten voor onze gezondheid en veiligheid. Ook binnen MN.

In deze editie lees je hoe collega’s Pim en Myriam hun talenten inzetten om risico’s voorkomen, voor jou persoonlijk en voor MN als organisatie. Thuiswerken is ook ingezet als instrument om risico’s te reduceren. Het lijkt nu structureel onderdeel te worden van het nieuwe normaal. Sommigen zien veel voordelen in de nieuwe situatie. Die zijn er ook zeker. Bijvoorbeeld minder reistijd en meer ruimte om je dag effectief in te delen. Maar heeft het ook nadelige effecten als je elkaar niet regelmatig meer echt in de ogen kunt kijken? Signalen niet kunt opvangen die alleen in fysieke setting voelbaar zijn? Ik geloof dat de mens niet zonder anderen kan. Ik niet in ieder geval. Uit het verhaal van Erik Schoppen, neuropsycholoog, in deze editie blijkt dat er in onze hersenen van alles verandert door deze situatie.

“Veel respect voor alle mensen die zich inzetten voor onze gezondheid en veiligheid”

Je kunt zorgen hebben vanwege al deze ontwikkelingen. Zorgen over de toekomst, als je nadenkt over wat er kan gebeuren. In de eerste echte MN-podcast vertelt onze CFRO Fleur Rieter over risico’s in haar leven, hoe zij ze vermijdt en hoe zij soms ook bewust iets doet wat ze eng vindt. Een prachtig voorbeeld en mooie aansporing! Ik wens je veel lees- en luisterplezier!

Martijn Scholten